Groupagetransport

Groupagetransport

Offerte in 30 minuten

Snel onderweg

Zonder zorgen

Wat is groupagevervoer?

groupagevervoer, kortweg groupage genoemd, is een speciale vorm van vervoer waarbij goederen die door verschillende bedrijven worden verzonden, in één lading worden samengebracht. In de internationale handel wordt vaak de afkorting LTT (Less Than Truckload), of LTL (Less Than Load) gebruikt, waarmee gegroepeerd vervoer wordt bedoeld. "Consolidatie" is een andere term die wordt gebruikt.

In de praktijk is er sprake van groupagevervoer wanneer een bedrijf dat goederen wil verzenden niet over voldoende volume beschikt om een vrachtwagen, container, enz. te vullen. Voor deze bedrijven kunnen vervoerders die gespecialiseerd zijn in groupage aanbieden om de ruimte die in hun vrachtwagen overblijft te verdelen over meerdere afzenders.

Voor bedrijven die voor de verzending van hun goederen een beroep doen op dit type vervoer, biedt groupage verschillende voordelen. Zij kunnen geld besparen op het vervoer. Door te kiezen voor groupagevervoer deelt de onderneming alle transportkosten met de andere afzenders. Het hoeft niet langer alle leveringskosten te betalen, aangezien zijn goederen slechts een deel van de beschikbare ruimte in de vrachtwagen innemen. Groupage biedt bedrijven een eenvoudigere optie om hun goederen naar verschillende bestemmingen te vervoeren, zonder zich zorgen te hoeven maken over het volume van de goederen dat voor elke bestemming bestemd is. Groupagevervoer verbetert de kwaliteit van de dienstverlening voor bedrijven, aangezien zij via hun leveranciers kunnen profiteren van talrijke diensten (zoals een grotere verscheidenheid aan trajecten).

Dit gezegd zijnde, vereist groupage transport vervoer meer flexibiliteit van de verzenders met betrekking tot de laad- en leveringstijden van de producten. De vervoerder moet eerst een ophaalroute afleggen om alle goederen op te halen alvorens ze af te leveren, terwijl bij vol vrachtvervoer slechts één soort goederen van een punt A naar een punt B wordt vervoerd.

Bijzonderheden van het groupagevervoer

Groupagevervoer kan voor u interessant zijn wanneer uw transport aan de volgende kenmerken voldoet:

  • Het volume van de te verzenden goederen is niet groot genoeg om een volledige vrachtwagen te vullen;
  • De leveringstermijn is niet het belangrijkste criterium (gegroepeerde leveringen duren aanzienlijk langer dan standaard leveringen, omdat er meerdere leveringen moeten worden gegroepeerd);
  • De verzonden goederen kunnen gemakkelijk op een of meer pallets worden samengevoegd.

We staan voor u klaar

CargoMatcher heeft veel ervaring op het gebied van groupagetransport. Heeft u een zending welke geschikt is voor groupagetransport? Neem contact op met onze specialisten en ontvang binnen 30 minuten een maatwerk offerte!

Waar wij voor staan:

  • BETROUWBAARHEID door gemaakte afspraken altijd na te komen, en u altijd tijdig te informeren over uw zending.
  • SNELHEID door u snel van een passende transportoplossing te voorzien, wij snappen als geen ander tijd tijd immers geld is.
  • PROFESSIONALITEIT door altijd bereikbaar te zijn, u netjes te woord te staan en altijd oplossingsgericht met u mee te denken.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan

Je ontvangt binnen 30 minuten een reactie van ons!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Over ons

Wat CargoMatcher voor u kan verzorgen

1

Transporttraject

Onze kerntaak is het organiseren van het gehele transporttraject voor transportvraag. Met onze ruime ervaring binnen de transportsector hebben we voor elk vraagstuk een passende oplossing!

2

Advies

Zijn er vragen met betrekking tot transport waarbij u niet direct een transportaanvraag heeft? Ook dan kunt u natuurlijk bij ons terecht voor advies.

3

Transportbegeleiding

Is er sprake van uitzonderlijk vervoer waarbij begeleiding nodig is? Dit kunnen we uiteraard voor u verzorgen.

4

Douanedocumenten

Transporteert u van of naar landen welke zich niet in de EU bevinden? Dan moeten er douanedocumenten voor uw transport worden verzorgt.

5

Extra transportverzekeringen

Standaard is uw vracht verzekerd volgens CMR-richtlijnen, is uw vracht meer waard dan €10,- per kilogram dan is het misschien handig om een extra transportverzekering af te sluiten.

Voor elk type transport een passende oplossing

 

CargoMatcher beschikt over zeer brede ervaring binnen de logistieke sector, hierdoor kunnen we elk type transport voor u organiseren. Of het nu gaat om een enkele doos per luchtvracht naar de Verenigde Staten, of een zware machine per diepladertransport naar Hongarij, voor ons is het geen enkel probleem.

Spoedzendingen

Groupage vervoer

Diepladertransport

Complete vrachtwagenladingen

Luchtvracht

Zeevracht

None

Personal

Marker pin

Your Cargo,
Our Transport.

map image